fredag 29 juli 2016

Semesterfrukost med färskpressad apelsinjuice


På vardagarna äter jag sällan frukost eftersom min mage mår bättre av att vänta med att äta några timmar. Däremot på helger och andra ledigheter brukar hela familjen äta frukost/brunch tillsammans. Nu på sommarsemestern blir det gärna en sen frukost på uteplatsen.

Vi har länge saknat en citruspress och hittade den här fina pressen med tillhörande glaskanna från Eva Solo (den finns att köpa hos Kitchentime). Apelsiner och apelsinjuice hör normalt inte till vår kost men under sommaren äter vi mer bär och frukt än vanligt, så ett glas apelsinjuice till frukosten lyxar vi med ibland. Nu kan vi dricka egen färskpressad apelsinjuice och det är fantastiska gott.

Citruspressen sätts ovanpå kannan och sedan är det enkelt att pressa ur saften ur apelsiner, stora kärnor stannar i silen och åker inte ner i kannan. Den fungerar även utmärkt till citroner och limefrukter och det går bra att sätta citruspressen på en mindre skål istället för kannan om man vill. Ett tips är att inte trycka för hårt när man pressar, då finns risken att fruktköttet lossnar från skalet och det blir svårt att pressa, tryck istället väldigt lätt neråt hela tiden så får man ut maximalt med juice från frukten.

Min frukost här består av cremefraichegrädde (jag gillar inte yoghurt, så jag blandar creme fraiche med grädde till lagom konsistens och smaksätter med äkta vaniljpulver) toppad med müsli och några blåbär plockade i skogskanten vid vår tomtgräns. Ett glas apelsinjuice, solrosfralla med brie och ett kokt ägg.


Semesterfrukost


Müsli och nyplockade blåbär

Ett glas färskpressad apelsinjuice

Solrosfralla och brieost

Ett kokt ägg

Apelsiner...

... pressas enkelt till juice


I samarbete med Kitchentime


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fördelning av fett, protein och kolhydrat har en sån frukost?

Jack sa...

In my opinion orange juice and boiled egg is the healthiest breakfast. I really like your post thanks for sharing this.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...