onsdag 19 juni 2013

Limepannacotta av kokosmjölk

Limepannacotta och färska jordgubbar

Färska jordgubbar måste vara det godaste som finns. Jag äter inte så mycket bär men när det är jordgubbssäsong har jag inga hämningar... då njuter jag till fullo av dessa fantastiska små läckerheter. Dessutom är jordgubbssäsongen så kort så det gäller att passa på att njuta av den.

Den här gången åt jag mina jordgubbar med en fantastiskt god limepannacotta gjord på kokosmjölk. Den är fräsch i smaken och har en härlig ton av kokos och lime. Jag valde att inte söta pannacottan och jag tyckte inte att det behövdes.

Receptet hittade jag hos Åse och hon tipsade om att man kunde marinera bären i pressad lime innan servering, det ska jag testa nästa gång.




LIMEPANNACOTTA AV KOKOSMJÖLK
4 pers

5 dl extra creamy kokosmjölk (jag använde Santa Maria)
3 gelatinblad
0,5 tsk äkta vaniljpulver
1 lime (skalet och saften)
Ev. 1 msk sötning (jag använde ingen sötning)

Tillbehör:
Bär

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Blanda kokosmjölk, vaniljpulver och eventuell sötning i en kastrull och koka upp och låt det sjuda i några minuter. Rör ner saften och skalen av limen. Ta av från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ordentligt så att de löser upp sig. Låt stå och svalna något och häll sedan upp i portionsformar. Sätt på plastfolie och ställ i kylskåpet några timmar. Servera med bär.


Receptet hämtat från 56kilo

Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

12 kommentarer:

  1. Oj! Pannacotta på kokosmelk :) Den tenker jeg smakte himmelsk.

    SvaraRadera
  2. Detta måste jag prova!!
    Kraaam <3<3<3

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig dessert! Ska också passa på att mumsa jordgubbar, det är mitt favoritbär (samt smultron)!

    SvaraRadera
  4. Gott, gott! Har också gjort något liknande fast med chokladsmak! Gott med kokosmjölk i pannacotta!
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  5. Det kan ju bara vara vansinningt gott !! mums :)

    SvaraRadera
  6. Vad gott det lät! Måste nog prova - det också, hihi!
    Kram/M

    SvaraRadera
  7. Ser onekligen jättegott ut. Jag älskar pannacotta i alla dess varianter - utan socker eller med fullgod ersättning förstås.

    SVAR: Om du äter surströmming i "tunnbrödsklämma"; dvs. med rensad surströmming, lök, potatis och smör, är det supergott. Jag VET att det inte är LCHF, men vi äter detta en gång om året och det tänker jag fortsätta med. Behöver bara tänka på det, så vattnas det i munnen.

    Önskar dig en härlig midsommar - vad än du äter :-)

    SvaraRadera
  8. Låter hur gott som helst, mums! Glad midsommar ifrån Anna overenskommelsen.blogg.se

    SvaraRadera
  9. Hej! Jag provade detta recept, men upptäckte att kokosmjölken delade sig, ungefär som den kan bli i kokosmjölkförpackningen (tjockt och hård massa överst och klar vätska underst). Gelatinet stelnade bra, men det blev lite vattnig smak på det som var under det hårda lagret. Har du några tips på hur man kan undvika det?
    Hälsningar/Lina

    SvaraRadera
  10. Lina: Jag vet inte vad som kan ha hänt. Delade sig kokosmjölken innan den värmdes, när den värmdes eller när du hällt upp den i skålar? Förstår att smaken inte blev hundra i det undre lagret, kokossmaken sitter ju i det "tjocka". Svårt att ge tips när jag inte varit med om samma sak och inte vet riktigt när delningen skedde.

    SvaraRadera
  11. Samma fenomen som för Lina hos mig med. Det delade på sig när väl upphällningen i portionsskålar. Några tips
    Mvh Karin

    SvaraRadera
  12. Karin: Eftersom det inte hänt mig vet jag inte riktigt vad som kan ha hänt. Googlade och såg att om vätskan kokar när man rör ner gelatinbladen kan den skära sig... kanske var vätskan lite för varm när gelatinbladen rördes ner för dig. Om du testar igen, låt kastrullen stå en stund (men inte bli kall) innan gelatinbladen rörs ner. Vet inte om det hjälper.

    SvaraRadera